PERSBERICHT 2013

Persbericht / verslag toernooi

Afgelopen weekend heeft op de sportvelden van de SV Velden de 3e editie van het Decom TopD-tournament plaats gevonden.
Over 2 dagen speelden ruim 200 voetballers (leeftijd <13 jaar) leuk en aantrekkelijk voetbal. Naast het organiserende IVO Velden, stonden er 4 Nederlandse Betaald Voetbalclubs aan de aftrap (VVV-Venlo, Roda JC, Willem II/RKC en Sparta Rotterdam). De buitenlandse inbreng werd verzorgd door Fulham (GB), Sparta Praag (CZ), FC Vion Slave Moravce (SK), HJK Helsinki (FIN), 1FC Köln (DU), Borussia Dortmund (DU) en Baichung Bhutia Football School (IND).

Ruim 150 vrijwilligers die op diverse plekken actief waren zorgden ervoor dat het toernooi rimpelloos verliep. In de tent, langs de velden en bij de lucratieve tombola was het bij tijd en wijle behoorlijk druk.
Parallel aan de voetbalwedstrijden op zondag werd op hetzelfde sportpark ook de nacompetitiewedstrijd IVO 1 tegen NWC 1 gespeeld. Helaas moest de thuisspelende vereniging IVO de promotie-aspiraties (voorlopig) begraven. De 5-4 overwinning was te weinig doordat er uit al met 3-0 was verloren. Opvallend was dat vele toeschouwers de moeite namen om delen van beide evenementen te volgen. Dit kwam mede doordat de wedstrijd van IVO 1 om 12.00 uur als een soort van pauze-evenement was gepland.

Na 38 wedstrijden beleefde het voetbaltoernooi een verrassende, maar ook mooie finale. Titelverdediger Sparta Rotterdam overleefde de poulefase niet en moest uiteindelijk tegen Borussia Dortmund spelen om de 5e en 6e plaats: de accu was leeg bij de mannen en Dortmund legde beslag op de 5e plaats door maar liefst met 7-1 te winnen. De wedstrijd om de 3e en 4eplaats, de zogenaamde troostfinale was een wedstrijd tussen HJK Helsinki en Fulham. Fulham beschikte over de betere voetballers en benutte de kansen het beste: 3-0.
In de finale moest 1 FC Köln het opnemen tegen Sparta Praag. Beide ploegen hadden een goede serie neergezet, waardoor er niet echt sprake was van een favoriet.
De eerste helft ging gelijk op. Maar in de 2e helft nam 1FC Köln het initiatief stevig in handen. De typische Duitse deugden: inzet en mentaliteit werden gekoppeld aan spelinzicht en techniek. Halverwege de 2e helft viel de beslissing door Oliver Schmitt, 1-0 voor 1FC Köln. Sparta Praag kon niets meer terug doen en de stand bleef intact.
Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer brak de feestvreugde bij de spelers, begeleiding en de meegereisde supporters los en kon de prijsuitreiking beginnen.

Vermeldenswaardig is verder het feit dat het eigen team van IVO Velden liefst 4 van de 6 wedstrijden in winst kon omzetten. In de strijd om plek 7 en 8 werd VVV-Venlo met liefst 3-0 aan de kant gezet. Waardoor IVO zich op dit toernooi in elk geval officieus de beste van Limburg kan noemen, aangezien Roda JC ook niet verder reikte dan de 10e plaats.
Een mooi en goed georganiseerd toernooi was ten einde en de organisatie kan zich gaan opmaken voor de 4e editie van het Decom TopD-tournament in het weekend van 31 mei en 1 juni 2014.

Dank aan alle spelers, begeleiders, scheidsrechters, supporters, toeschouwers vrijwilligers én sponsoren. Dankzij hen is het een mooie 3e editie geworden!!

Uitslagen
Finale:                      Sparta Praag – 1 FC Köln 0-1 (0-0)
Troostfinale:           HJK Helsinki – Fulham 0-3

Beste speler:           Taylor Richards (Fulham).
Beste keeper:          Adam Gillern (Sparta Praag).
Topscorer:                Cameron Thompson (Fulham) met 7 doelpunten.
FairPlay-Award:       Baichung Bhutia Football School

Eindrangschikking:
1.    1 FC Köln
2.    Sparta Praag
3.    Fulham
4.    HJK Helsinki
5.    Borussia Dortmund
6.    Sparta Rotterdam
7.    IVO Velden
8.    VVV-Venlo
9.    Willem II / RKC
10. Roda JC
11. FC Vion Slave Moravce
12. Baichung Bhutia Football School