Persbericht tournament 2012

Hierbij het officiele persbericht dat we vandaag hebben opgesteld en verstuurd:

PERSBERICHT 

Afgelopen weekend heeft op de sportvelden van de SV Velden de 2e editie van het Select HR TopD-tournament plaats gevonden.
Over 2 dagen speelden ruim 200 voetballers (leeftijd <13 jaar) leuk en aantrekkelijk voetbal. Naast het organiserende IVO Velden, stonden er 7 Nederlandse Betaald Voetbalclubs aan de

aftrap. De buitenlandse inbreng werd verzorgd door Leeds United (Gb), Fulham (Gb), Djurgårdens (Zw) en Zenit St. Petersburg (Rus).

Ruim 150 vrijwilligers die op diverse plekken actief waren zorgden ervoor dat het toernooi rimpelloos verliep. In de tent, langs de velden en bij de lucratieve tombola was het bij tijd en wijle behoorlijk druk. Zelfs het beroerde weer op de zondag kon de sfeer en de voortgang van het toernooi niet bederven.
Parallel aan de voetbalwedstrijden op zondag waren op hetzelfde sportpark ook de kruisfinales van het Dameskorfbal. Helaas moest de thuisspelende vereniging Swift het onderspit delven (12-14) tegen Spes uit Milsbeek. Opvallend was dat vele toeschouwers de moeite namen om delen van beide evenementen te volgen.

Na 44 wedstrijden beleefde het voetbaltoernooi misschien wel de gedroomde finale. Titelverdediger Sparta Rotterdam moest het opnemen tegen de meest befaamde buitenlandse ploeg: Zenit St. Petersburg. Beide ploegen hadden elkaar in de poule al getroffen. Deze wedstrijd was in 2-0 voor de Russische ploeg geëindigd. De Russische ploeg had tot aan de finale zelfs alle wedstrijden gewonnen met een doelsaldo van 14-2.
Ze begonnen dus als favoriet aan de finale. Sparta was als “defending champion” natuurlijk gebrand op een goed resultaat en dat lieten ze meteen vanaf het fluitsignaal zien. Binnen 10 minuten stond Sparta met 2-0 voor door doelpunten van: Orhan Dag en Brandan Vrede. Zenit drong in het vervolg van de wedstrijd nog wel aan, maar kon geen grote kansen uitspelen. In de 2e helft maakte Orhan Dag met misschien wel het mooiste doelpunt van het toernooi (bekeken lob over de keeper, uit de draai) een einde aan de onzekerheid en scoorde de 3-0. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paul Cornelissen brak de feestvreugde bij de spelers, begeleiding en de meegereisde supporters los en kon de prijsuitreiking beginnen.

Een mooi en goed georganiseerd toernooi was ten einde en de organisatie kan zich gaan opmaken voor de 3e editie van het Select HR TopD-tournament.

Dank aan alle spelers, begeleiders, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers én sponsoren. Dankzij hen is het een mooie 2e editie geworden!!

Uitslagen
Finale: Zenit St. Petersburg – Sparta Rotterdam 0-3 (0-2)
Troostfinale: Djurgårdens – Vitesse / AGOVV 1-3 (0-2)

Beste speler: Efrem Vartanian (Zenit St. Petersburg).
Beste keeper: Jan de Boer (Sc Heerenveen / FC Emmen).
Topscorer: Jelle Duin (AZ), Anderson Lopez (Vitesse/AGOVV) en Sergey Ryabinin (Zenit St. Petersburg) met elk 5 doelpunten.
FairPlay-Award: IVO Velden

Eindrangschikking:
1. Sparta Rotterdam
2. Zenit St. Petersburg
3. Vitesse/AGOVV
4. Djurgårdens
5. AZ
6. Fulham
7. Willem II/RKC
8. VVV-Venlo
9. SC Heerenveen/FC Emmen
10. IVO Velden
11. Roda JC
12. Leeds United